Нова година, нов шанс за реализация! Започна записването за курс по програмиране в Монтана

20.01.2023

НОВА ГОДИНА, НОВ ШАНС ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ! ЗАПОЧНА ЗАПИСВАНЕТО ЗА КУРС ПО ПРОГРАМИРАНЕ В МОНТАНА

За втора поредна година Дигитално общество Монтана организира курс по програмиране с Java за напълно начинаещи. Записването за него вече е отворено и ще продължи до 3 февруари. Желаещите могат да кандидатстват на сайта на Дигитално общество. 
Курсът е подходящ както за ученици и студенти, така и за възрастни, без никакъв опит в програмирането, решили да се преквалифицират и да станат част от една от най-бързо развиващите се сфери. Той е разделен в три модула, като в тях ще се набляга на практически занимания и вникване в същността на технологията. Занятията ще се провеждат два пъти седмично в удобно за учащи и работещи време.

Знанията и уменията, които ще придобият курсистите по време на обучението, ще дадат възможност на всеки с достатъчно желание и време, да има перспективна работа с мотивиращо заплащане и то в Монтана.

Най-добре представилите се ще имат шанса да започнат стаж към софтуерна компания. За мотивираните и отлични курсисти са предвидени и стипендии.
Лектор ще бъде Стефани Сенкова - една от успешно реализиралите се от първия випуск програмисти на Дигитално общество Монтана. Обучението ѝ е помогнало да сбъдне мечтата си и в момента работи като Java разработчик във водеща в региона софтуерна компания.

Курсът се организира в партньорство с Враца софтуер общество. Те вече седем години предлагат обучения по програмиране и други дигитални професии, благодарение на които стотици намериха своето ново поприще и се развиват успешно в сферата на технологиите.