Kaufland дава стипендии на любители пчелари

12.01.2023

KAUFLAND ДАВА СТИПЕНДИИ НА ЛЮБИТЕЛИ ПЧЕЛАРИ

До 9 февруари тече записването за новата учебна година в първото любителско училище за пчелари – „Пчеларски университет“, което реализира второто си издание у нас с подкрепата на „зеления“ ритейлър Kaufland България. Целта на проекта е да насърчи пчеларството у нас и да обучи ново поколение модерни пчелари. Инициативата се реализира от „Истински мед“.

Новото издание на „Пчеларски университет“ предлага три курса на обучение - от изцяло онлайн курс до лекции в реално време и практически обучения от професионални пчелари на терен. Броят на студентите, които ще бъдат приети във всеки от тях, е неограничен, а записването става през сайта на университета.

Кандидатите могат да получат стипендии за обучението си, като част от тях са осигурени от Kaufland. Пълна информация за учебната програма, таксата за участие и сроковете за записване могат да бъдат намерени на сайта на университета: https://istinskimed.bg/bee-university.

Гъвкавият формат на обучение - възможностите за онлайн срещи, беседи „на живо“ и практически обучения, позволява да се усвоят тънкостите, свързани с отглеждането на тези изключително интересни и полезни насекоми. Обучението включва всички задължителни теми от пчеларската литература, но добавя и теми за приложението на новите технологии в отглеждането на пчели. Лекторите в университета са опитни пчелари, преподаватели и учени от България и чужбина. Така училището дава шанс на любителите пчелари да станат професионалисти, каквито в България в момента не достигат.

Kaufland България припознава каузата за популяризиране на пчеларството като част от своя ангажимент за опазване на биоразнообразието и пчелите. Компанията има целенасочена политика за редуциране и избягване на пестициди при отглеждането на цветя и растения и работи със своите доставчици да използват предимно биологични препарати. Веригата включва в своя асортимент семена и растения, благоприятни за пчелите.